Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Υπάρχουν κίνδυνοι για τα παιδιά που χρησιμοποιούν το TikTok;

Υπάρχουν κίνδυνοι για τα παιδιά που χρησιμοποιούν το TikTok;


Εκατομμύρια είναι τα παιδιά που χρησιμοποιούν το TikTok σε όλο τον κόσμο, αφού η μόδα του social media ξεκίνησε απ’ αυτά και μετά άρχισαν να το γνωρίζουν και να ενθουσιάζονται μαζί του και οι μεγαλύτεροι.

Τι κινδύνους, όμως, μπορεί να κρύβει το TikTok που δεν είχες σκεφτεί;

Σύμφωνα με καταγγελίες, το social media δεν έχει καταφέρει να προστατεύσει τους νέους χρήστες του γι’ αυτό και ίσως χρειαστεί να πληρώσει ένα μεγάλο πρόστιμο.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τα παιδιά που χρησιμοποιούν το TikTok;
Ομάδα υποστηρικτών της ιδιωτικής ζωής των παιδιών κατήγγειλε ότι το TikTok δεν έχει σταματήσει να παραβιάζει τους κανόνες που έχουν εφαρμοστεί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών, αφήνοντας videos που εμφανίζουν παιδιά, χωρίς να έχουν λάβει γονική συναίνεση, και συγκεντρώνοντας δεδομένα για τους ανήλικους χρήστες.

Το προηγούμενο έτος, το TikTok, που τότε λεγόταν Musical.ly, πλήρωσε διακανονισμό 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) μετά από καταγγελίες ότι παραβίασε τον νόμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA).

Όπως ανέφερε το FTC, το social media απέτυχε να αποκτήσει την απαραίτητη γονική συγκατάθεση προτού συλλέξει δεδομένα για λογαριασμούς που ανοίγουν παιδιά.


Ο πρόεδρος της επιτροπής, Joe Simons δήλωσε πως οι διαχειριστές του Musical.ly ήξεραν ότι πολλά παιδιά χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή, αλλά απέτυχαν να ζητήσουν τη γονική συγκατάθεση πριν συλλέξουν ονόματα, διευθύνσεις email και άλλες προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες κάτω των 13 ετών.

Σύμφωνα με την τωρινή καταγγελία, το app, που στην ουσία περιορίζει το περιεχόμενο που οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν, μπορεί να παρακαμφθεί πολύ εύκολα. Ένα παιδί που εγγράφεται στην εφαρμογή ως νεαρός χρήστης, μπορεί να ακυρώσει αυτόν τον λογαριασμό και στη συνέχεια να εγγραφεί εκ νέου με έναν κανονικό λογαριασμό TikTok στην ίδια συσκευή αλλάζοντας απλά την ημερομηνία γέννησής του.

Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε στους New York Times ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το απόρρητο και δεσμεύονται να βοηθήσουν στο να διασφαλίσουν ότι η πλατφόρμα θα συνεχίσει να είναι μια ασφαλής και διασκεδαστική κοινότητα για τους χρήστες.ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου