Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ενδιαφέρουσες οι προσθήκες στο Apple Developer App

Με την αφορμή της διοργάνωσης του WWDC, η Apple ανακοινώνει ενδιαφέροντα νέα για τους προγραμματιστές εφαρμογών.

Αναλυτικότερα, το Developer App της Apple έχει πλέον αποκτήσει μία νέα έκδοση, η οποία έχει ως στόχο της τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των προγραμματιστών που θέλουν να δημιουργήσουν εφαρμογές για το App Store. Εκτός από τον ανανεωμένο σχεδιασμό, το Apple Developer App υποστηρίζει πλέον πλήρως τη λειτουργία των Mac, για πρώτη φορά. Ο επανασχεδιασμός της εφαρμογής θέλει να φέρει τους προγραμματιστές σε άμεση επαφή με ό,τι νεότερο μπορεί να τους ενδιαφέρει, καθώς και με βίντεο περιεχόμενο που μπορεί να τους διευκολύνει στις προσπάθειές τους να παρουσιάσουν κάποια επιτυχημένη εφαρμογή.


Υπάρχει άμεση σύνδεση με όσα μπορούν να απασχολούν την κοινότητα των developers, μέσα από την ειδική καρτέλα που παραπέμπει σε περιεχόμενο που θα βρουν χρήσιμο. Παράλληλα, προσφέρονται και νέα iMessage stickers, για πιο ζωντανή επικοινωνία, καθώς και διορθώσεις σφαλμάτων που έχουν εντοπιστεί. Η εφαρμογή ήταν μέχρι σήμερα διαθέσιμη σε iPhone, iPad, Apple TV και τώρα πλέον μπορεί να την κατεβάσει κανείς και σε Mac.


To Apple Developer App εκτιμάται ότι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργίας εφαρμογών που ενισχύουν το οικοσύστημα apps της Apple, κάτι για το οποίο γίνεται λόγος τα τελευταία 30 χρόνια. Ένα στοιχείο το οποίο τονίζει η Apple είναι ότι στοχεύει στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των προγραμματιστών της, άσχετα από τη γεωγραφική τοποθεσία στην οποία βρίσκονται.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εν μέσω της πανδημίας, η Apple φέρεται να αντιλήφθηκε την αξία της επικοινωνίας αυτής και τώρα θέλει να δώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο τα κατάλληλα εργαλεία για να την ενισχύσει. Στο πλαίσιο του διαφορετικού από άλλες χρονιές παγκόσμιου συνεδρίου προγραμματιστών της (WWDC) που θα λάβει χώρα σε μία εβδομάδα, η Apple αναμένεται να προβεί σε περισσότερες ανακοινώσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον της πολυπληθούς κοινότητας των προγραμματιστών που ασχολούνται με προϊόντα και υπηρεσίες διαθέσιμα στις συσκευές με το λειτουργικό της σύστημα. ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου